6. Sınıf Sosyal Bilgiler 4. Ünite Sorular Cevaplar

aygunhoca tarafından yazıldı. Aktif . Yayınlanma 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Soruları

Kullanıcı Oyu: 3 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

6. Sınıf Sosyal Bilgiler 4. Ünite Sorular Cevaplar

4. ÜNİTE SORULARI:

1)Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Arazi Kullanım Grafiğinde Meranın yüzdesidir?

A)%12     B)%22     C)%21      D)%20

2)Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Arazi Kullanım Grafiğinde Ormanın yüzdesidir?

A)%18     B)%        C)%24     D)%28

 

3)Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Arazi Kullanım Grafiğinde Tarım alanının yüzdesidir?

 

A)%33         B)%36      C)%26      D)%23

 

 

4)Aşağıdakilerden hangisi Çalışan Nüfusunun Ekonomik faaliyetlere  göre  Dağılım Grafiğinde Sanayinin yüzdesidir?

 

A)%2       B)%12    C)%22       D)%1

 

5)Aşağıdakilerden  hangisi Çalışan Nüfusunun Ekonomik faaliyetlere göre Dağılım Grafiğinde Hizmetin yüzdesidir?

A)%44      B)%34     C)%14       D)%26

 

 

6)Aşağıdakilerden hangisi Çalışan Nüfusunun Ekonomik faaliyetlere göre Dağılım Grafiğinde Tarımın yüzdesidir?

 

A)%43     B)%14      C)%24       D)%34

 

 

7)Türkiye’de toplam kaç ayrı cinste maden bulunur?

 

A)39      B)49        C)69      D)59

8)Aşağıdakilerden hangisi ormanların yararlarından değildir?

A)Çevreyi temiz yapar.

B)Hayvanlara barınak olur. 

C)Erozyonu artırır.

D)Ses oluşumunu önler.

 

 

9)Aşağıdakilerden hangisi ormanların yok edilmesi sonucu oluşur?

A)Bitkiler çoğalır.

B)Erozyon artar.

C)Sular zenginleşir.

D)Hayvanlar korunur.

 

 

10)Aşağıdakilerden hangisi sorumluluklarını yerine getiren bir insanın özelliklerinden değildir?

 

A)Yasalara uymak         B)Trafiğe uymak

C)Seçimlere katılmak         D)Çıkarlarını düşünme

 

11)Aşağıdakilerden hangisine meslek seçerken dikkat etmeliyiz?

A)Mesleği sevmek               B)Verdiği iş imkanları  

C)Toplumda sağladığı statü              D)Yetenekli olmak

12)İnsanlara iş imkanı veremeyen bir ülke hangi durumu yaşar?

A)Kalkınırlar.                     B)Ekonomisi gelişir. 

C)Nüfusu artar.                   D)Zeka seviyeleri düşer.

 

 

13)Aşağıdakilerden hangisi yetenek getiren bir meslektir?

 

A)Ressamlık          B)Doktorluk

C)Öğretmenlik         D)Avukatlık

 

14)Buğday,arpa,mısır vs. ………….. grubuna girer.

15)Nohut,fasulye,mercimek…………..grubuna girer.

16)Pamuk,tütün,keten,çay vs…………….grubuna girer.

 

 

17)Zeytin,ayçiçeği yağı,yer fıstığı vs. yağ bitkileridir.(           )

18)Turuncugiller,muz,elma,üzüm vs. sebzeler grubundadır.(            )

19)Patates,soğan,biber vs. meyveler grubundadır.(        )

20)Yonca,burçak vs yem bitkileridir.(              )

CEVAP ANAHTARI:

1-B     2-D    3-A     4-C     5-A

6-D      7-B     8-C      9-B       10-D

11-C     12-B     13-A     14-TAHILLAR     15-BAKLAGİLLER

16-SANAYİ BİTKİLERİ     17-DOĞRU    18-YANLIŞ     19-YANLIŞ     20-DOĞRU