6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Ünite Sorular Cevaplar

aygunhoca tarafından yazıldı. Aktif . Yayınlanma 6.Sınıf Sosyal Bilgiler Soruları

Kullanıcı Oyu: 4 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değil
 

6. Sınıf Sosyal Bilgiler 1. Ünite Sorular Cevaplar

1.ÜNİTE SORULARI

1)Aşağıdakilerden hangisi olgu cümlesidir?

 

A)Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye’dir.

B)Voleybol en eğlenceli spordur.

C)Ankara, Türkiye’nin başkentidir.

D)En güzel renk mavi renktir. 

 

 

2)Aşağıdakilerden hangisi görüş cümlesidir?

 

A)Atatürk ilk cumhurbaşkanıdır.

B)Ankara, Türkiyenin başkentidir.

C)Pembe renk çok güzeldir.

D)İnsanlar susuz yaşayamazlar.

 

 

3)Bir ürün aldığımızda ürün sorunlu çıkarsa ve sahibi değiştirmezse ne yapmalıyız?

 

A)O kişiyi tehdit etmeliyiz.

B)O kişiyi dövmeliyiz.

C)Tüketici sorunlarını aramalıyız.

D)Hiçbir şey yapmamalıyız. 

 

 

4)Aşağıdakilerden hangisi sorumluluklarımızdan bir tanesidir?

 

A)Sağlıklı bir ortamda yaşamak.

B)Oyun oynamak.

C)Odamızı düzenli tutmak.

D)Eğitim görmek.

 

 

5)Aşağıdakilerden hangisi haklarımızdan bir tanesidir?

 

A)Çalışmak                        B)Uyumak

C)Kavga etmek                   D)Küfür etmek

 

6)Aşağıdaki kurumlardan hangisini Atatürk kurmamıştır?

 

A)Türk Dil Kurumu                       B)Market

C)TBMM                                        D)Türk Tarih Kurumu

 

 

7)Aşağıdakilerden hangisi Bilimsel Araştırma Basamaklarının 1.sidir?

 

A)Varsayımları test etme               B)Konu belirleme

C)Kaynak araştırma                      D)Yazma

 

 

8)Aşağıdakilerden hangisi Bilimsel Araştırma Basamaklarının 2.sidir?

 

A)Yazma                                  B)Varsayımlar öne sürme

C)Kaynak araştırma                  D)Konu belirleme

 

 

9)Aşağıdakilerden hangisi Bilimsel Araştırma Basamaklarının 3.sudur?

 

A)Varsayımlar öne sürme            B)Konu belirleme

C)Kaynak araştırma                        D)Yazma

 

 

10)Aşağıdakilerden hangisi Bilimsel Araştırma Basamaklarının 4.südür?

 

A)Varsayımlar öne sürme             B)Kaynak araştırma

C)Yazma                                         D)Varsayımları test etm

 

 

11)Aşağıdakilerden hangisi Bilimsel Araştırma Basamaklarının 5.sidir?

 

A)Yazma                                       B)Konu belirleme 

C)Varsayımları test etme               D)Kaynak araştırma

 

 

12)Aşağıdakilerden hangisi Sosyal Bilgiler dersinin bize yararı değildir?

 

A)İlgi ve yeteneklerimizi bilmek

B)Bilimsel Araştırma Basamaklarının sırasını bilmek

C)Haklarımızı ve sorumluluklarımızı bilmek

D)Kavga etmeyi öğrenmek

 

13)Herkese göre aynı olan düşünce ve olaylara …………. denir.

14)Kişiden kişiye değişen düşüncelere ………………… denir.

15)Bilimsel Araştırma Basamaklarının3.sü…………….dır.

 

16)Bir olayın veya sorunun sadece bir çözümü vardır.(         )

17)Bir konudaki görüşleri desteklemek için olguları kullanırız.(         )

18)Araştırma yaparken sadece kitaplara bakmalıyız.(       ) 

19)Başkalarının haklarını dikkate almamalıyız.(      )

20)İnsanların kendi düşüncelerine görüş denir.(     )

 

CEVAP ANAHTARI

1=C   2=C   3=C    4=C  5=B    6=B    7=B   8=B     9=C    10=D   

11=A    12=D   13=OLGU  14=GÖRÜŞ    15=KAYNAK ARAŞTIRMA  16=YANLIŞ 17=DOĞRU    

18=YANLIŞ      19=YANLIŞ    20=DOĞRU